Rogaliczki migdalowe

Rogaliczki migdalowe

Robilam tez ciasteczka tak na probe ,sa przepyszne ,musze nastepnym razem zrobic z kilograma maki .
18 dag mąki (szklanka)
10 dag masła
5 dag cukru pudru
1 żółtko
5 dag zmielonych migdałów. Do posypania: cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym
Przygotowanie: Z podanych składników zagnieć kruche ciasto. Podzielic na kilka części i uformuj małe rogalikI. Piec w 180 °C na jasnozloty kolor. Gorace obficie posypac cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym . Rogaliki piecze sie co najmniej na tydzien przed podaniem ( nie wiem czy doczekaja ) Przechowywac w blaszanym pudelku ,lub w sloju .

anad60

anad60 2015-11-12

apetycznie wyglądają.....mniam *;*

annetka

annetka 2015-11-12

Wyglądają super, a migdałowe to przepyszne na bank, tylko rzeczywiście z 18 dag mąki to niewiele wychodzi ... :)

babcia1

babcia1 2015-11-12

a żadnych ani sody ..proszku czy drożdży?

jmania

jmania 2015-11-12

U Ciebie Iza zawsze pyszne nowości; pozdrawiam

ewaiza

ewaiza 2015-11-12

re:, babcia nie potrzeba zadnych drozdzy ani proszku do pieczenia

isia2

isia2 2015-11-12

chętnie wyprobuję

astra40

astra40 2015-11-12

Wspaniałości:)

babcia1

babcia1 2015-11-13

Dzięki za uświadomienie!!

kimeraj

kimeraj 2015-11-14

Przepisa już ukradłam - kiedyś zrobię ❤❤❤

lanta21

lanta21 2015-12-26

pycha

dodaj komentarz

kolejne >