KRUCHE Z BUDYNIEM I JABLKAMI

KRUCHE Z BUDYNIEM I JABLKAMI

Zapraszam na ciacho i kawe.Przepis mam bardzo dawno z internetu .Szybkie i smaczne..
0,5kg maki
szkl cukru
1 kostka masla lub margaryny
4 zoltka
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 lyzki kwasnej smietany
2 litrowe sloiki prazonych jablek
3 budynie waniliowe lub smietankowe
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto,podzielic na polowe.Jedna czesc wylozyc na blache druga do lodowki ( ja podpiekam 12 min).Na ciasto wylac goracy budyn ,na to jabka.Druga czesc ciasta zetrzec na tarce lub pokruszyc.
Ubic bialka z 4 lyzkami cukru,wsypac 2 lyzki wiorkow kokosowych i 1 lyzke maki ziemniaczanej.
Piec 50 min ,w temp.180°C.Po wystudzeniu polukrowac i schowac do lodowki,Ja posypalam cukrem pudrem.
Przepis podalam jak w orginale ja od siebie tylko dalam 2 rodzaje maki i zamiast cukru do ciasta i budyniu dodalam stevie.

dodane na fotoforum:

jmania

jmania 2013-06-20

nie ma sprawy na kawę i ciacho chętnie

ewakb

ewakb 2013-06-20

.to i ja dosiadam do tych pyszności

kimeraj

kimeraj 2013-06-20

Uwielbiam szarlotki! Pycha!

jokam

jokam 2013-06-20

re:a u nas żar się z nieba leje.....!!!

izolden

izolden 2013-06-20

Pozdrawiam Izuniu....u mnie upał niesamowity....w cieniu 33 st. i nie chciało by mi się jeszcze piec.

zoja54

zoja54 2013-06-20

Ciacho pycha, pozdrawiam:)

slawa1

slawa1 2013-06-20

Ładna fotka.U nas po ulewie i burzy ,powietrze się zmieniło ,jest czym oddychać.Pozdrawiam.

pola6

pola6 2013-06-20

Pychota!
Serdecznie pozdrawiam życząc spokojnego wieczoru i dobrej nocki! :))

niusia1

niusia1 2013-06-20

smaczne- mam podobny przepis,ale inne ciasto- tylko musze zajrzeć do niego,bo też pamięta jeszcze czasu PRL haha

danka1

danka1 2013-06-20

Czy to porcja dla mnie ?

ewaiza

ewaiza 2013-06-21

danka 1: tak zapraszam ,to takie dobre i orzezwiajace ciasto na upaly lepsze jak lody ,malo slodkie ,kwaskawe i zimne.

moon7

moon7 2013-06-21

Pysznie wyglada!pozdrawiam

arell

arell 2013-06-23

Wolę mięsko. :-)).

stasia8

stasia8 2013-06-24

Pycha ciacho....

dodaj komentarz

kolejne >