Kapuśniak po gołąbkach

Kapuśniak po gołąbkach

Wczoraj gołąbki - dziś kapuśniak ( a jeszcze zamroziłam kapusty na jarzynkę lub bigos ).Robienie gołąbków na 2 osoby to dziwne zajęcie. Główka kapusty to dla mnie baza dla 9-10 obiadów. Robię ok. 25 gołąbków - resztę kapusty siekam i obgotowuję . Z tego mam kapuśniak , kapustę na jarzynkę i ze 2 porcje na kapustę z mięsem lub kiełbasą ( taki ,, oszukany" bigos ).

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/11/kapusniak-po-goabkach.html

dodane na fotoforum:

emmi1

emmi1 2012-11-12

yyyyymmmm...

krynia2

krynia2 2012-11-12

Wczoraj miałam gołąbki i z reszty,która została mam kapuśniaczek na dziś.............nauka nie idzie w las zresztą zawsze tak robiłam........a potrawa super.......

izolek

izolek 2012-11-12

Matka Polka nic nie zmarnuje, wszystko wykorzysta
i na zapasik zamrozi.
Tylko jeżeli na "pakieciku" nie nakleję plastra z napisem co zawiera
to czasami mam "randkę w ciemno".
Pozdrówki.

bunia

bunia 2012-11-12

izolek- a ja mam na to sposób . Dwa woreczki ( lub pojemnik w dodatkowy woreczek ) . Narobiłam sobie z grubego kartonu fiszek ponumerowanych pisakiem ( leżą na półce spięte dużym spinaczem ) . Jak coś mrożę biorę numerek i wsadzam między woreczki zeby nie przykleił sie i nie rozmył . A na kartce kt óra ciągle wisi na lodówce dopisuję np. 5- 3 kotlety schabowe . Jak wyciagam to skreślam z kartki a numerek jest wolny . Nigdy nie poplącze się.

halinac

halinac 2012-11-12

Życzę pięknego wieczoru, pełnego radości i dobrego humoru. Pozdrawiam serdecznie :)

kris13

kris13 2012-11-12

też podobnie wykorzystuję ;):))

kris13

kris13 2012-11-12

sposób z numerkami i listą super! wiem co mam :))

bahus

bahus 2012-11-13

Kapuśniak jak kapuśniak (bardzo lubię) ale miseczka POWALA ;)

dodaj komentarz

kolejne >