Babka włoska cytrynowa.

Babka włoska cytrynowa.

Przed chwilą upieczona, zapach w całym domu.
Jutro degustacja.

Składniki :
- 1,5 szklanki mąki
- 20 dkg masła
- 6 żółtek
- Piana z 6 białek
- 2 łyżki octu
- 6 łyżek oliwy
- 1 szklanka cukru
- 1 cytryna – sok + otarta skórka lub
olejek cytrynowy
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 cukier waniliowy

Ubić żółtka z cukrem i masłem, dodać pozostałe składniki, na końcu delikatnie wymieszać masę z pianą z białek. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego:)

malako

malako 2014-09-22

mam akurat białka ........... dzięki:))

mocarz

mocarz 2014-09-22

zapach mnie przygnał aż ze Stolicy do Was :)

pycha ciacho a przepis zabieram :)

kimeraj

kimeraj 2014-09-22

O matkooo! Następna, która ciacho chce kroić jutro! Ja się nie zgadzam! Mnie się chce dzisiaj buuuu :((( Halllo! Czy ktoś mnie na Garnku słyszy???????

evita

evita 2014-09-25

Jak ładnie wyrosła...

dodaj komentarz

kolejne >