Fasolka szparagowa z boczkiem i czosnkiem

Fasolka szparagowa z boczkiem i czosnkiem

1 kg fasolki szparagowej żółtej lub zielonej
30 dkg chudego wędzonego parzonego boczku
1 ząbek czosnku
1 łyżka czubata masła roślinnego
1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
2 czubate łyżki bułki tartej
sól

Z fasolki ściąć końce,umyć,zalać wodą ugotować w osolonej wodzie. Masło rozgrzać na patelni,dodać pokrojony w kostkę boczek,zesmażyć.
Gdy boczek jest gotowy,wrzucić zmiażdżony ząbek czosnku,chwileczkę zeszklić,wsypać na patelnię z boczkiem bułkę tartą wymieszaną z pieprzem ziołowym i lekko zrumienić.
Polać ugotowaną fasolkę.
Smacznego.
Bardzo proste i smaczne danie:)

dodane na fotoforum:

tesia52

tesia52 2011-11-15

Proste a jakie smaczne:)

dodaj komentarz

kolejne >