mąka tortowa 2 szklanki
margaryna 1/2 kostki
cukier waniliowy
cukier 10 czubatych łyżeczek cukru
żółtka 4 szt
gęsta kwaśna śmietana 2 czubate łyżki
sól
Nadzienie
mleko 1 litr
budyń waniliowy z cukrem 4 szt
Dodatkowo
galaretki malinowe 2 szt
truskawki
winogrona
gruszki
Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić 20 min w lodówce, blaszkę do tarty posmarować lekko tłuszczem, wyłożyć ciastem, boki też, nakłuć widelcem.
Piec w 180 °C 20-25 min na złoty kolor.
Na upieczone ciasto wylać ugotowany gorący budyń, ułożyć owoce, wstawić do lodówki aż budyń dobrze zastygnie.
Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, wystudzić.
dobrze tężejącą galaretką zalać owoce( zalewamy łyżką)
Wstawić do lodówki, do zastygnięcia.
Tarta jest najlepsza na drugi dzień, jak ciasto zmięknie.
Smacznego.
dodane na fotoforum: