Kotlety w panierce jajeczno-cebulowej na Wielkanocny obiad

Kotlety w panierce jajeczno-cebulowej na Wielkanocny obiad

6 kotletów schabowych bez kości
sól
pieprz
3 jajka
2 średnie cebule
papryka słodka lub ostra mielona
mąka ziemniaczana do panierki
olej do smażenia

Kotlety rozbić w miarę cienko, posolić, posypać pieprzem i papryką. Jajka rozbić, dodać drobniutko pokrojoną w kosteczkę cebulę, wszystko dokładnie wymieszać.

Panierować kotlety w mące ziemniaczanej, następnie w jajku z cebulą.(na wierzch kotleta polać jeszcze trochę jajka z cebulą. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu, przekrecając 2 razy na każdą stronę.

Podawać z ulubioną surówką ,lub warzywami.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

korka

korka 2012-12-03

Można dostać "smakowitego zawału"
Pozdrawiam :-)

dodaj komentarz

kolejne >