Bruschetta z boczkiem i orzechami

Bruschetta z boczkiem i orzechami

20 dag chudego wędzonego boczku
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
1 łyżka tymianku
sól, pieprz
1 długa bagietka

Bagietkę pokroić w kawałki i opiec na termoobiegu w 220 st C około 5 min.Boczek pokroić w paseczki, zesmażyć na teflonowej patelni.Wyjąć na talerzyk, na tłuszczyk po boczku wrzucić na 1 minutę posiekane orzechy.

Oliwę z oliwek wymieszać z tymiankiem i pieprzem , dodać boczek i orzechy wymieszać i ułożyć na opieczonej bagietce.(ewentualnie posolić)

Bardzo smaczna,syta i łatwa przekąska, smakuje wyśmienicie z sosem czosnkowym.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

zuza59

zuza59 2011-11-06

Anulka... katujesz ludzi :(

wiga50

wiga50 2011-11-06

Miej litość....zapluje się :)))
Pozdrawiam:)

north9

north9 2011-11-06

wygląda perfekcyjnie... ;)

dodaj komentarz

kolejne >