Piernik staropolski etap I
...teraz przykrywamy ,wynosimy w chłodne miejsce na 4 tygodnie.
przepis tu
https://www.wielkiezarcie.com/recipe20411.html
bez tego piernika nie wyobrażam sobie świąt ,robię go już po raz piąty
salma67 2013-11-09
a no tak, czas już zaczynać przygotowania do świąt
moon7 2013-11-09
Tez bedę nastawiac ten piernik za kilka dni:-)
W zeszlym roku zrobiłam po raz pierwszy i bede juz robic zawsze;-)
Rewelacyjny piernik, wart tych wszystkich przygotowan:-)
anet36 2013-11-09
z tej porcji wychodzi dużoooo
ja ciasto dzielę na sześć części [ piekę każde osobno]
kiki139 2013-11-09
oooo to jestem w szoku, rozumiem, ze pieczesz na płaskiej blasze placki do przekładania???
kiki139 2013-11-09
w poniedziałek zabieram się za niego :) orzechy mam ale musze jeszcze chyba rodzynki dokupić :)
ono999 2013-11-18
Witaj, robiłam piernik według Twojego przepisu, pachnie obłędnie tylko trochę mnie martwi jego konsystencja ma być taki gęsty? i jeszcze pytanko względem bakalii jeśli dasz orzechy nie będą za miękkie?
kiki139 2013-12-07
dzisiaj chcę piec, bo to już czas ale mam pytanko jak podzielisz to na części to ile czasu pieczesz, jedną ???
kicia77 2013-12-08
witaski nigdy go nie robiłam a teraz juz za pozno.;(( zostało z 10dni + tydz by zmiękł nie da rady co??