Jabłka tarte...

Jabłka tarte...

zimą się przydadzą np.na szarlotke...
robiłam z przepisu Bożenki -stasia8
https://www.garnek.pl/stasia8/22587333

magdabo

magdabo 2013-10-18

Pychotka , nie ma to jak otworzyć taki słoiczek w zimie i ciasto w mig zrobione , ja swoje też tak robię ... pozdrawiam serdecznie !

babcia1

babcia1 2013-10-18

lubię zimą wyciągać słoiki

kris13

kris13 2013-10-18

..i w zimie jak znalazł.......................

kimeraj

kimeraj 2013-10-20

Ja jabłuszka trę na tarce, wrzucam do gara, troszeczkę podsmażam. Dodaję cukier (czasami też cynamonku), jeszcze chwilkę podsmażam i przekładam do słoików. Pasteryzuję ok.20 minut. Do szarlotek i innej maści naleśników - pyyychaa!

halinag

halinag 2013-10-20

Ja robię tak jak Bożenka od lat tylko przesypuje cukrem...pycha...pozdrawiam:))

dodaj komentarz

kolejne >