przepis ;
boczek i szynkę ( ok. 1 kg. razem )
20 dag. słoniny to wszystko kroimy w dość dużą
kostkę i wytapiać uważając żeby się. za bardzo
nie przyrumieniło. Tak topimy 1 godzinę lub 1i 1/2
ja topię 1i 1/2 godziny, po 1i 1/2 godziny topienia
dodajemy 3 średnie cebule i trochę czosnku
pokrojone w kostkę. Dodajemy też pieprz,wegetę
i majeranek,tymianek i dalej smażymy ok. 15 min
pod przykryciem. Następnie podlewamy odrobiną
wody i dalej dusimy pod przykryciem aż mięsko
będzie rozgotowane i po wystudzeniu będzie
się dało smarować....będzie w tłuszczyku z galaretką... Przepraszam że tak chaotycznie
ten przepis napisany ale się spieszę.....:))
krysty9 2015-09-18
o matko, takiego to bym pojadła. Podasz przepis ? Bardzo chętnie zrobię nam do chleba, bo wędliny żadne od dawna nie wchodzą nam
evita 2015-09-18
Danusiu... pachnie i u mnie...
Tak smacznie wygląda, że i ja muszę zrobić...
mnie wędliny też się znudziły, nawet te najdroższe.
krysty9 2015-09-18
wielkie dzięki za przepis :) Już sobie zanotowałam i postaram się niebawem zrobić :)
alik61 2015-09-18
moja koleżanka "promuje" ostatnio słoninkę topioną z pieczarkami...też podobno pycha;)
siabat4 2015-09-18
Pomysłowa przekąska,różni sie od sprzedawanych nam wędlin.
Warto zrobić.
http://reduction-image.com/mpeg-creation2/temp/l0ikq3p1cgg63ohc773jsa99s6/indexweb.htm
krystin 2015-09-18
Robisz smaczek, któremu nie można się oprzeć... no i dobrze, pobydzasz do działania. Pozdrawiam Cię serdecznie.
piotr57 2015-09-19
Gdyby nie mój zbyt wysoki cholesterol chętnie bym upichcił takie jedzonko, niestety jest zbyt tłuste.
(komentarze wyłączone)