tak mi się zamiało....więc zrobiłam mięso do smarowania...

tak mi się zamiało....więc zrobiłam mięso do smarowania...

przepis ;
boczek i szynkę ( ok. 1 kg. razem )
20 dag. słoniny to wszystko kroimy w dość dużą
kostkę i wytapiać uważając żeby się. za bardzo
nie przyrumieniło. Tak topimy 1 godzinę lub 1i 1/2
ja topię 1i 1/2 godziny, po 1i 1/2 godziny topienia
dodajemy 3 średnie cebule i trochę czosnku
pokrojone w kostkę. Dodajemy też pieprz,wegetę
i majeranek,tymianek i dalej smażymy ok. 15 min
pod przykryciem. Następnie podlewamy odrobiną
wody i dalej dusimy pod przykryciem aż mięsko
będzie rozgotowane i po wystudzeniu będzie
się dało smarować....będzie w tłuszczyku z galaretką... Przepraszam że tak chaotycznie
ten przepis napisany ale się spieszę.....:))

kopytka

kopytka 2015-09-18

Cud-miód. ...jedną miseczkę podbieram.

anulkaz

anulkaz 2015-09-18

Szkoda , że na diecie jestem:)Wygląda przepysznie.

krysty9

krysty9 2015-09-18

o matko, takiego to bym pojadła. Podasz przepis ? Bardzo chętnie zrobię nam do chleba, bo wędliny żadne od dawna nie wchodzą nam

evita

evita 2015-09-18

Danusiu... pachnie i u mnie...
Tak smacznie wygląda, że i ja muszę zrobić...
mnie wędliny też się znudziły, nawet te najdroższe.

lila08

lila08 2015-09-18

zrobię ,oj zjadłoby się ...do tego ogórek kiszony ;) mniammmm...

krysty9

krysty9 2015-09-18

wielkie dzięki za przepis :) Już sobie zanotowałam i postaram się niebawem zrobić :)

alisha

alisha 2015-09-18

Moja mamcia też tak robi

alik61

alik61 2015-09-18

moja koleżanka "promuje" ostatnio słoninkę topioną z pieczarkami...też podobno pycha;)

siabat4

siabat4 2015-09-18

Pomysłowa przekąska,różni sie od sprzedawanych nam wędlin.
Warto zrobić.

http://reduction-image.com/mpeg-creation2/temp/l0ikq3p1cgg63ohc773jsa99s6/indexweb.htm

malako

malako 2015-09-18

i ja zrobię , chyba pychotka:))

ewaeu

ewaeu 2015-09-18

pychotka....posmarować i gotowe....pychotka....:):)

krystin

krystin 2015-09-18

Robisz smaczek, któremu nie można się oprzeć... no i dobrze, pobydzasz do działania. Pozdrawiam Cię serdecznie.

mattik

mattik 2015-09-18

jakie rarytasy, mniam....

alik61

alik61 2015-09-18

też bym chciała...nad jeziorem...;)

slawa1

slawa1 2015-09-18

Smaczne smarowidełko.

lila08

lila08 2015-09-18

re: Danuś ,zerwałam 1,30 kg ...tego nie sposób zjeść ...

choco13

choco13 2015-09-19

Pysznosci ale vegete odrzucam:-)

lisek52

lisek52 2015-09-19

Wystarczy posmarować i gotowe. Pozdrawiam:)

ewci1

ewci1 2015-09-19

Danusia ,ale tu zapachnialo:)...fajnie ,ze majerankiem,tak wlasnie lubie:)

beata16

beata16 2015-09-19

Aż ślinka leci.Pozdrawiam

tomeksc

tomeksc 2015-09-19

ale zapasy Danka zrobiłaś na zimę

halinag

halinag 2015-09-19

Pyszne to smarowidełko...pozdrawiam:))

astra40

astra40 2015-09-19

Ale smakowite jedzonko:)

piotr57

piotr57 2015-09-19

Gdyby nie mój zbyt wysoki cholesterol chętnie bym upichcił takie jedzonko, niestety jest zbyt tłuste.

majka54

majka54 2015-09-19

Kuszace bardzo to smarowidelko.

bourget

bourget 2015-09-20

ojejku...jak Ty mnie kusisz:)

kimeraj

kimeraj 2015-10-11

Przepisa już wyprintowałam - kiedyś poczynię ;)

(komentarze wyłączone)