prince polo w przekroju
przepis :
https://cukiernik.pinger.pl/m/4310064
Ciasto biszkoptowe:
6 jajek
1 ½ szkl cukru
1 ½ szkl mąki tortowej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Jaja ubić z cukrem na puszystą masę. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sito. Dodać do ubitych jajek, po jednej łyżce delikatnie mieszając. Blaszka 25x40 cm. Piec ok. 35 minut, 180 stopni. Po ostudzeniu nasączyć sokiem z brzoskwini.
Masa:
1 litr śmietany kremówki 36%
2 śmietan fixy (ja dałam 2 płaskie łyżeczki żelatyny)
2 łyżki cukru pudru
100g mlecznej czekolady
3 batony Prince Polo classic XXL
brzoskwinie z puszki
Ubić śmietanę z cukrem. Żelatynę rozpuścić w ¼ szklanki gorącej wody, przestudzić. Do zimnej żelatyny dodać 2 łyżeczki bitej śmietany, rozmieszać i całość delikatnie wlać do masy śmietanowej. Następnie dodać startą na tarce czekoladę, pokruszone batony i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wymieszać, najlepiej ręcznie. Masę nałożyć na biszkopt.
Wierzch:
2 galaretki brzoskwiniowe
dodane na fotoforum:
aina03 2014-12-25
sUPERRR WYGLĄDA:)I PEWNIE SMAKUJE:))SPOKOJNEGO I RADOSNEGO ŚWIĘTOWANIA
lavie 2015-05-29
Naprawdę świetnie to wygląda i przepis nieskomplikowany :)