https://www.garnek.pl/xaviera/28268736/ciasto-serowo-kajmakowe-z-dzemem
Biszkopt kakaowy z 6 jaj.
Upiec przekroić na pół. Można nasączyć.
Masa serowo-kajmakowa:
1 kg sera z wiaderka
puszka kajmaku
2 łyżki żelatyny
Ser utrzeć mikserem, dodać kajmak (3/4 puszki), wymieszać, dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/2 szkl. gorącej wody. Połowę masy wyłożyć na 1/2 biszkopta, przykryć drugą połową i wyłożyć resztę masy.
Wierzch:
1 dżem truskawkowy
1 galaretka truskawkowa
1/3 szkl. wody
Dżem wyłożyć do garnka, dodać 1/3 szkl. wody, zagotować (zmniejszyć ognień), wsypać galaretkę i mieszać, aż do rozpuszczenia. Ostudzić, gdy zacznie lekko tężeć wylać ciasto.
dodane na fotoforum: