3 kg ogórków
½ kg cebuli
½ kg marchewki
1 szklanka cukru
3/4szkl.octu
200g przecieru pomidorowego
pieprz mielony
ok. 8 dag soli
150 ml oleju lub wody
Ogórki ze skórką i obraną cebulę pokroić w grube plastry, posypać solą i odstawić na ok. 2 godziny. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do odciśniętych z solanki warzyw dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Podana ilość starcza na około 6 słoików 0.5 l. Pasteryzować 10 minut.
mandii 2013-08-12
re;przepraszam,że nie opisuję fotek gdzie to jest,ale ja się zupełnie pogubiłam,bo objechaliśmy troszkę wybrzeża,wiem,że to było w Co.Sligo ;)
laura5 2013-08-13
Miłego, pełnego słoneczka dnia życzymy wszystkim Garnkowiczom :))Dziekujemy wszystkim znajomym za odwiedzinki na naszym profilku,przepraszamy za nasza nieobecnosc na garnuszku,mamy jeszcze gosci z PL a tym czasem Laurka uczeszcza juz do szkoly mamy troszeczke zajete raczki jak zawsze obowiazki........ Obiecujemy i Nadrobimy nasze zaleglosci w krotkim czasie.....Pozdrawiamy Was Cieplutko....)Laura