Składniki:
1 kalafior
2-3 papryki czerwone
0,5 kg fasolki szparagowej
1 kg ogórków
Zalewa:
0,5 l octu 10%
1,5 l wody
16 łyżek cukru
1 łyżka soli
Składniki zalewy zagotować i odstawić do przestudzenia.
Ogórki kroimy w plasterki razem ze skórką. paprykę kroimy na kawałki. Różyczki kalafiora gotujemy ok 2 minut, a pokrojoną fasolkę ok 5 minut.
Warzywa mieszamy w jednym garze i zalewamy ciepłą zalewą.
Pakujemy wszystko do słoików. Pasteryzujemy ok 5-10 minut.
Smacznego!
aniam 2010-08-18
’``’•,•’``’•,. ŻYCZĘ CI
’•,`’•,*,•’`,•’ CIEPŁYCH
....`’•,,•`’...PROMYCZKÓW...
…...…,•’``’•,•’``’•, TAKICH
…...…’•,`’•,*,•’`,•’ CO SERCE
...……....`’•,,•’...OGRZEWAJĄ...
I NA ZAWSZE ZOSTAJĄ
SŁONECZNEGO I MILE SPĘDZONEGO
DNIA ŻYCZĘ :)))
wie47 2010-08-19
jesli chodzi o moje oczy to w dowodzie mam napisane :::wielkokolorowe:::...hehe...od 45 roku życia mam wielkokolorwe przetem były piwne...hehe..a sa no noie wiem na zdjęciu jak jestem z dziecmi sama to widać wyraźnie jakie sa ...pozdrawiam