Uwielbiam kuchnie tajlandzka....
Skladniki:
500 g filetow z piersi kurczaka
2 puszki mleka kokosowego
czerwona pasta curry
1 limetka
garsc zielonej fasoli
1 czerwona papryka
1 maly sloik tajlandzkiej auberzyny
liscie limonki kafir
bazylia tajlandzka
1 male czerwone chili
ryz jasminowy
W duzym garnku rozpuscic na niewielkim ogniu paste curry z niewielka iloscia mleka kokosowego,wlac reszte i mieszac dokladnie do calkowitego sie rozpuszczenia.
Wrzucic pokrojone w male kawalki mieso kurczaka,dalej gotowac na malym ogniu.
Papryke i fasole pokroic na kawalki,wrzucic do garnka,nastepnie dodac pocwiartowana limetke,posiekane chili oraz bazylie i liscie kafir.
Na koniec wrzucic male auberzynki,uprzednio odcedzone.
Ryz ugotowac wg.przepisu,podac w osobnej salaterce.
Wysmienite w smaku,delikatnie cytrynowe,ostre i aromatyczne oraz wspaniale jedzonko !
POLECAM ! :-)
kot54 2012-08-20
Zjadła bym z wielką OCHOTĄ....ale takich
składników nie mam....:((((((( Pyszne zapewne....
nom i Sam Pan domu przygotował....PYCHA na Bank...
lulka1 2012-08-20
gdzie można kupić takie egzotyczne składniki na zupkę , u mnie pewnie by posmakowała rodzince :)
alex75 2012-08-21
Zdolny Pan domu;)bo wygląda bardzo apetycznie;)Napewno spróbuję skopiować;)Pozdrowionka;)
frykasy 2012-08-23
Pyszne egzotyczne jedzonko i baaaarrrdzo aromatyczne, pachnie aż tu u mnie przy kompie:))))