Bedzie jutro na obiadek... ;-)
Karkowka bez kosci
Plastry boczku
Cebula w plastrach
czosnek
sol,pieprz
Mieso umyc,osuszyc i ponakrajac w plastry. (Nie do konca)
Posolic,popieprzyc.
Miedzy kazdy plaster wkladamy maly kawalek czosnku, plaster boczku i plasterki cebuli.
Pieczen zawijamy scisle nitka do pieczenia i wstawiamy na noc do lodowki. Przed pieczeniem podlewamy troche wody (na sos)
Pieczemy w temp.180°C ok 2,5 godzin w zaleznosci od wagi miesa.
Ja mialam ostatnio 2 kg i pieklam ok.3 godzin.
Miesko jest kruche,soczyste i baaaaaardzo smakowite.
Sos przyprawiamy do smaku wg.gustu,ewtl.zageszczamy.
SMACZNEGO !!! :-)
beata3 2012-07-21
miłego popołudnia pozdrawiam
maxmen 2012-07-21
Jutro będzie pysznie... :)))
kot54 2012-07-21
Będzie bardzo smaczna.....zabieram przepis *;*