No i wzielam sie do dziela...Oto rezultat... :-))))
Na probe zrobilam z 1 litra mleka i dwoch malych kubkow jogurtu naturalnego.
Wyszedl pyszny ,kremowy i smakuje podobnie jak mozzarella tylko...troche malo slony :-(
Na drugi raz dam wiecej soli. ;-)
Do garnka wlalam litr mleka (3,5%) i lekko je podgrzalam.
Dodalam 2 jogurty naturalne i sol - delikatnie wymieszalam i podgrzewalam na najnizszej (to wazne) temperaturze do czasu ,az sie serwatka oddzielila od reszty. Trwalo to mniej wiecej ok.30 minut.
Potem odcedzilam na sitku wylozonym lniana sciereczka,poczekalam az serwatka przeleci i odcisnelam.
To wszystko ! :-)
isia222 2012-05-10
wygląda rewelacyjnie , chyba tez spóbuje, a po zmieszaniu jogurtów to co z tym fantem zrobić? odrazu odsączasz, czy odstawiasz w tem pokojowej, żeby jogurt zadziałał?
danwi66 2012-05-11
moja Babcia taki robiła,był taki pyszniutki:)...