Kielbasa "chlopska" zapiekana z zoltym serem w ciescie francuskim.
Na francuskim ciescie rozlozyc plasterki zoltego sera a na nim kawalki kielbasy ( ja wzielam "chlopska" ).
Pozlepiac rogi i posmarowac zoltkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku przy 200°C ok. 25 minut.
Smacznego ! :-)
lila25 2011-03-10
no , prosze !! czuje , ze sie pierwsza zalapie , mniaammm....
kot54 2011-03-10
No to smacznego panowie......:)))
Pyszna kolacja....:))
fox99 2011-03-11
witam !!! mam pytanie odnosnie tego ( Pozlepiac rogi i posmarowac zoltkiem.) zlotkiem posmarowac ??? jakim zlotkiem nie rozumiem a chcialbym to zrobic ) pozdrawiam milo
beata3 2011-03-11
Wiatr tutejszy mocno dmucha,
szepcze sercu coś do ucha,
a me serce nie z kamienia
więc przesyłam pozdrowienia.
tabea 2011-03-11
@ fox99
chodzi tu o zoltko z jajka . Ale mozesz rowniez posmarowac jadalnym zlotkiem.... ;-) Beda wtedy szlachetne kielbaski :-))))
Pozdrawiam !
danwi66 2011-03-11
ciasto francuskie można widać wszelako wykorzystać....pysznie wyglada.....:)...też czasami robię..takie malutkie bułaeczki wychodzą bo uzywam malutkich paróweczek i zawijam z każdej strony.....:)....pięknie podane..aż ślinka cieknie:)dobrze ,że klawiaturę mam daleko bo bym zaśliniła:)..
danka1 2012-04-19
Smaczną masz galerią
Pozdrawiam.