Dzisiaj ciepla kolacja.
Ratatouille - specjalnosc poludniowej Francji, ktorą pozwolilam sobie troszke "ulepszyc" z fetą... ;-)
Skladniki :
Cebula,papryka,cukinia,baklazany,pomidory,sol,pieprz,tymianek,rozmaryn,bazylia,oregano,chili no i czosnek. :-)))
Warzywa kroimy w nieduzą kostke, smazymy na oliwce z oliwek w duzym garnku, dodając w kolejnosci jw.
Ja osobiscie bardzo lubie z dodatkiem fety, ale to juz sprawa gustu ;-) Dusic do miekkosci, czesto mieszac, zeby nic sie nie przypalilo.
Mozna dodac kostke ziolową np. Knorra.
Podaje z bialym pieczywem lub ryzem.
Smacznego ! :-)
kot54 2011-01-18
smacznego.....
bella80 2011-01-18
Aniołek mi mówił, że kładziesz się spać, więc coś w prezencie mogę Ci dać, chcę to wyrazić przez tysiące słów, lecz powiem króciutko: MILUSICH SNÓW
lila25 2011-01-18
robie podobne jedzonko , fete lubie i lubie to jesc ;-)
jizi13 2011-01-18
no a gdzie mięsko ??? :)
marata 2011-01-19
Wygląda apetycznie i zapewne tak smakuje :) Pozdrawiam :)
fabio54 2011-01-19
Tak ,kurczak jeszcze sie piecze...hihi.
Smakowicie wygläda dobrze ,ze jest przepis to tez tak zrobie : pozdrawiam serdecznie:)
danka1 2011-01-19
Apetyczne
Witam po przerwie i dziękuję za odwiedziny u mnie oraz komentarz.
A teraz pozdrawiam i uśmiech na dobranoc zostawiam.