Serduszka cytrynowe.

Serduszka cytrynowe.

Ciasto:

3 zoltka
120 g cukru
1p cukru waniliowego
aromat cytrynowy lub starta skorka z cytryny
200 g zmielonych orzechow laskowych
1/4 lyzeczki proszku do pieczenia

Do polania:

200 g cukru pudru
sok z 1/2 cytryny

Dekoracja:
kandyzowane wisienki ( polowki)

Utrzec zoltka z cukrem i cukrem waniliowym na jednolita mase.
Dodac proszek do pieczenia i zmielone orzechy.
Rozwalkowac na posypanej mielonymi orzechami stolnicy i wykrawac foremka serduszka lub inne motywy.
Piec 12 min w temp. 180°C
Po wystygnieciu smarowac lukrem i ozdobic wisienkami. :-)

bahe54

bahe54 2010-12-07

HHHHHHHmmmmmmmmm--smacznego;)))

kot54

kot54 2010-12-07

śliczne i pewnie smaczne te serduszka.....:))

reni50

reni50 2010-12-08

bez mąki?

tabea

tabea 2010-12-08

Bez ! :-)))

kdziura

kdziura 2010-12-09

Podobają mi się te ciasteczka,a czy można je przechowywać dłużej?
miłego dnia życzę.

tabea

tabea 2010-12-09

Mozna, ja pieke je i wkladam do metalowego pojemniczka na ciastka swiateczne. Do Swiat (jesli "przezyja) ;-))) trzymaja sie napewno. :-)

betina7

betina7 2010-12-11

Super, wypróbuję przepis :)
Pachną cytrynką?

tabea

tabea 2010-12-11

Pachna i smakuja orzechowo-cytrynowo... ;-)
Trzeba na nie troche uwazac bo lubia sie szybko za bardzo "zrumienic" w piekarniku ale smakuja....pycha !!! :-)))

pomoria

pomoria 2010-12-13

śliczne...:-)
zabieram przepis...:-)

theresa

theresa 2010-12-13

ladne serduszka i bez maki......

maria10

maria10 2010-12-13

.....świetny przepis i wcale nie za dużo pracy....:))))

aam57

aam57 2010-12-14

Że,też mnie podkusiło wejść w głąb galerii.........

lila25

lila25 2010-12-16

O jejku , jak malowane , i jeszcze pewnie smakuja fantastycznie , wzielam pania do ulubionch z zgapiam te pysznosci , pozdrawiam "smakowicie" ;-)

guliver

guliver 2010-12-21

Swietne i smaczne zapewne :)))

gerd58

gerd58 2011-02-05

a to moje serduszka ☺ ♥♥♥♥♥♥ :-))) pozdrawiam ☺

yatzek

yatzek 2011-02-05

Jutro jestem u Ciebie na kawie :)

dodaj komentarz

kolejne >