Wigilia za pasem, chcialam tym razem zrobic sledzie jakos inaczej-wyszly przepyszne. Czestujcie sie ! :-)
4 płaty filetow z matiasa
4 cebule pokrojone w połplasterki
1 mały koncentrat pomidorowy
1/2 p.rodzynek
2 łyzki miodu
oliwa do smazenia
sol, grubo zmielony pieprz, ostra papryka
Filety odcedzic z nadmiaru oleju i pokroic na mniejsze kawałki.
Cebule zeszklic na oliwie i dodac rodzynki oraz koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Po wystygnieciu wymieszac z miodem.
Układac warstwami lub wszystko wymieszac i wyłozyc na salaterke.
PYCHA !!! :-)
kot54 2010-12-03
Pysznie to coś wygląda ale nie bardzo wiem co to??????
Pozdrawiam cieplutko :)
tabea 2010-12-03
margoku, nie wiem czy "po sułtansku". Przepis dostałam od mojej cioci jako "sledzie na słodko". Sa naprawde pyszne i napewno zrobie je czesciej.
Pozdrawiam ! :-)
anasta 2010-12-16
Robię podobnie ale zamiast rodzynek daję suszoną żurawinę oraz odrobina cynamonu
Pozdrawiam ☺
jania81 2010-12-18
super te pledziki wyglądają:))) chyba sobie zapożyczę przepis i zrobię je na święta:))) miłej soboty życzę:))) pozdrawiam cieplutko:))