6 jaj
1szkl. cukru
1,25 szkl. mąki tort
2 łyżeczki proszku
2 łyżki kakao
KREM:
3 szkl. mlek
6 łyżek mąki krupczatki
3 żółtka
250g masła
1,5 szkl. cukru pudru
POLEWA:
1 czekolada
10dag masła
Ubij jajka i cukier na pianę. Dodaj mąkę z proszkiem i kakao. Wymieszaj. Ciasto piec w dwóch
blachach na papierze w temp. 180* przez 20-25 min. Po upieczeniu wystudzić na papierze.
Część masy zostaw na wierzch.
KREM:
Z mleka i mąki ugotuj gęsty krem. Kiedy trochę wystygnie dodaj żółtka. Schłódź. Z masła i
cukru utrzyj pianę. Stopniowo dodawaj ugotowany krem. Przełóż.
xaviera 2016-11-08
tak, to szpital w Pyrzycach, maja tam najlepszych ortopedów :)
pozdrawiam, życzę miełgo dnia