1 kg piersi z kurczaka
2 jajka
bułka tarta
mąka
tłuszcz do smażenia
filety pokroić na paski,oprószyć solą i pieprzem.
paski mięsa maczać w mące-jajku-bułce tartej i smażyć na rumiano ze wszystkich stron,osączyć z tłuszczu,wystudzić.
(do bułki tartej do panierowania można dodać 2-3 łyżki startego parmezanu lub ziaren sezamu )
2 ogórki kiszone
2 ogórki świeże
3 ząbki czosnku
cebula
łyżka majonezu
keczup pikantny
łyżka posiekanej natki pietruszki
świeże i kiszone ogórki razem ze skórką oraz cebulę zetrzeć na średnich oczkach tarki jarzynowej,czosnek przecisnąć przez praskę,dodać zieleninę,majonez i tyle keczupu aby sos był dość gęsty.Ewentualnie doprawić solą ,pieprzem i papryką...SMACZNEGO!!
dodane na fotoforum:
lunio 2010-03-31
Pysznie i pieknie podane.....!!
Na pewno zrobię:)))
Pozdrawiam cieplutko:)))***
ewka67 2010-03-31
Ale smaczne....))
jankewa 2010-03-31
http://www.grafkomp2.nazwa.pl/NASZANOWA/media/FLASH/DYNGUS.swf
Miłego dnia -Pozdrawiam :-))
ginka 2010-03-31
____________$_
___________$$§§§__$_§§§§§$$
__________$§§§§§§§§§§§§§§§§$
___________$§§§§§§§§§§§§§§§$
_P__________$§§§§§§§§§§§§§$
_O________$___$§§§§§§§§§§$
_Z_______$____$§§§§§§§§$
_D______$__$____$§§§§§$
_R______$_$______$§§§$
_A______$$_______$§$
_W_______$_______$
_I_________$ Przyjaźń niczym róża,
_A_________$ _ ozdabia cały świat.
_M_________$_ Maleńka czy duża -
____________$_ zostawia
____________$_ w sercu ślad...
____________$_
______$$$___$___$$$
_____$$§§§__$_§§§§§$$
____$§§§§§§§§§§§§§§§§$
____ $§§§§§§§§§§§§§§§$
_____$§§§§§§§§§§§§§§$
______$§§§§§§§§§§§§§$
_______$§§§§§§§§§§$
________$§§§§§§§§$
________$§§§§§$
_______$§§§$ _
______$§$____
_____$___
vesper5 2010-03-31
...ale pychotka na talerzu...:)))...pozdrawiam serdecznie :)))
jaworr 2010-03-31
to się już nie je z ziemniakami, albo innymi dodatkami, no bo tam jest bułka tarta i to wystarczy...pyszności Stasiu u Ciebie......:))
pięknego wiosennnego popołudnia życzę...:)
beamm 2010-03-31
robiła juz Twoje kąski są przepyszne
magdabo 2010-03-31
Ten dip mnie zaciekawił ... dobrze , że dałaś przepisik ..
alasu 2010-04-07
POLECAM TEN PRZEPIS DLA SMAKOSZY DOBREGO JEDZONKA,MIĘSO SMAŻĘ RÓWNIEŻ W MIGDAŁACH I DYNI smakuje znaomicie