Są przepyszne...
20-25 dag wiórek kokosowych
100-150 ml.śmietany kremówki
8 dag cukru pudru
8 dag masła
2 łyżki rumu
2 tabliczki mlecznej czekolady
Na małym ogniu rozpuścić masło dodać śmietankę,wymieszać.Wsypać cukier puder i wiórki kokosowe,wlać rum.Dokładnie wymieszać.Powstałą masę kokosową lekko przestudzić.następnie formować kulki wielkości orzecha włoskiego(mnie wyszło 24 kulki).Włożyć do lodówki aby stwardniały.W rondelku na parze rozpuścić czekoladę,mieszać aż powstanie gładka polewa.Obtaczać w niej schłodzone kulki ułożyć na papierze i wstawić do lodówki aż polewa zastygnie.
.....SMACZNEGO.....
dodane na fotoforum:
sylwin1 2010-03-06
Uwielbiam smak kokosowy...proszę o przepisik,
Pozdrawiam i życzę słonecznej soboty:))
vesper5 2010-03-06
...wyglądają kapitalnie...:)
bea01 2010-03-06
Pięknie i smakowicie wyglądają... mniam.
lunio 2010-03-06
na pewno się skuszę, wyglądają cudnie!
magdabo 2010-03-06
Oj , spodobał mi się przepis ... napewno zrobię ...
lejdis 2010-03-08
SŁYSZAŁAM,ŻE SĄ PYSZNE
CZAS SPRAWDZIĆ :)
aniakov 2010-09-24
Wspaniale wygladaja musze zrobic koniecznie. Prosze tylko o informacje jaka czekalada bedzie najlepsza do rozpuszczenia zeby tak ladnie i grubo sie okleila wokol kolek i czy z czyms ja zmieszac czy tylko rozpuscic. Dziekuje, pozdrawiam.