Pierogi z kapustą i grzybami

Pierogi z kapustą i grzybami

Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.
kilka namoczonych grzybków ugotować i zmielić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i zmielonymi grzybami całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

dodane na fotoforum:

lila08

lila08 2010-01-16

ja też:)
pozdrowionka

mruczek

mruczek 2010-01-16

I ja tez hihi...

magdabo

magdabo 2010-01-16

Są przepyszne ... podobnie u mnie ...

violinka

violinka 2010-01-16

Nie są odosobnieni hihihi pozdrawiam mrożnie

halinag

halinag 2010-01-16

te są przepyszne

lunio

lunio 2010-01-16

...też mogłabym codziennie jeść!!!!

girl21

girl21 2010-01-16

też bym mogła jesc codziennie ale najlepiej smakują w Wigilie tak jak Sos grzybowy :D
Ale pierożki lubie smazone na oleju rzepakowym lub lnianym :)
Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

theresa

theresa 2010-01-16

ja tez ....moje ulubione.

umila

umila 2010-01-16

u mnie wszyscy lubią....pycha

jaworr

jaworr 2010-01-17

Wspaniałe danie obiadowe...pycha....

isia222

isia222 2010-02-08

bo takie pierogi to sa pyszne! ale ruskie tez lubie bardzo :)

tulpe

tulpe 2014-02-28

Pychotka:)))

jonna

jonna 2014-03-08

Gdyby miał kto robić, to czemu nie....

dodaj komentarz

kolejne >