Pierogi z suszonymi grzybami

Pierogi z suszonymi grzybami

15 dag suszonych grzybów (podgrzybki z dodatkiem prawdziwków)
1 cebula
olej roślinny do smażenia
sól i pieprz do smaku

Grzyby namoczyć najlepiej dzień wcześniej po czym ugotować w czystej wodzie,odcedzić,wystudzić i zmielić w maszynce.Cebulę drobno posiekać i usmażyć na tłuszczu na rumiano,dodać do grzybów doprawić solą i pieprzem do smaku (gdyby farsz był za rzadki można dodać łyżkę bułki tartej)

Ciasto
50 dkg mąki pszennej
ok. 300 ml mocno ciepłej przegotowanej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli
Z podanych składników zagnieść jednolite i gładkie ciasto, rozwałkować placek o grubości 2-3 mm, szklanką wykrawać placuszki i nakładać farsz,zlepić i gotować w osolonej wodzie ok 3 min od chwili wypłynięcia.

dodane na fotoforum:

ada40

ada40 2010-01-05

Pozdrawiam milego popoludnia zycze.

ewabara

ewabara 2010-01-05

Jakie one śliczne...no i pewnie smaczne..:)))

jania81

jania81 2010-01-05

No no jaka pychotka:)) uwielbiam pierogi tylko nie mam czasu ich robić:(( pozdrawiam cieplutko:))

lunio

lunio 2010-01-05

jak to u Bożenki>>>>>>>>>>>>>>>

magdabo

magdabo 2010-01-05

Podobnie jak u Ciebie , pierogi obojętnie z jakim farszem są ulubionym daniem w moim domu ....

theresa

theresa 2010-01-05

no takie na wigilie jadlam....mniamusie.

jaworr

jaworr 2010-01-05

Chętnie bym się dała namówić Bożenko na pierogi.....

umila

umila 2010-01-05

oj jakie pysznosci...mniammm

kris13

kris13 2010-01-06

U Ciebie,Bożenko zawsze coś dobrego!A narobiłaś ochoty,że hej!!!

diablo4

diablo4 2010-01-06

zostało jeszcze coś

dodaj komentarz

kolejne >