Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

1,2 kg wieprzowiny
2 cebule pokrojone w kostkę
2 ziarna ziela angielskiego
listek laurowy
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
łyżka masła
sól, pieprz,papryka słodka

Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć porcjami na patelni Cebulę podsmażyć.Obsmażone mięso przełożyć do garnka, zalać wodą dodać podsmażoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy i gotować, aż mięso zmięknie,z mąki i masła zrobić złotą zasmażkę i zagęścić sos oraz zabielić śmietaną, doprawić solą , pieprzem i papryką.

Sałatka z kapusty pekińskiej.
pół kapusty pekińskiej
spora marchewka
cebula
ok.łyżki soku z cytryny
sól,pieprz
2 łyżki gęstej śmietany

kapustę drobno poszatkować dodać startą na grubej tarce marchewkę i drobno posiekaną cebulę,doprawić solą,pieprzem,sokiem z cytryny i domieszać śmietanę.

dodane na fotoforum:

ewita68

ewita68 2010-01-04

Bożenko smaczniutki obiadek, pozdrawiam :))

halinag

halinag 2010-01-04

danie ekstra

ewka67

ewka67 2010-01-04

Oj tak,tak to coś dla mnie:)))

magdabo

magdabo 2010-01-04

Bardzo smaczny obiadek !!!

theresa

theresa 2010-01-04

dobrze i smacznie gotujesz i do tego ciasta pyszne,,,,,

darka62

darka62 2010-03-19

bardzo pyszna galeria :)). Zgłodniałam...
ale wrócę tu :) jeszcze !

dodaj komentarz

kolejne >