1,2 kg wieprzowiny
2 cebule pokrojone w kostkę
2 ziarna ziela angielskiego
listek laurowy
2 łyżki śmietany
2 łyżki mąki
łyżka masła
sól, pieprz,papryka słodka
Mięso pokroić w kostkę i obsmażyć porcjami na patelni Cebulę podsmażyć.Obsmażone mięso przełożyć do garnka, zalać wodą dodać podsmażoną cebulę, ziele angielskie i liść laurowy i gotować, aż mięso zmięknie,z mąki i masła zrobić złotą zasmażkę i zagęścić sos oraz zabielić śmietaną, doprawić solą , pieprzem i papryką.
Sałatka z kapusty pekińskiej.
pół kapusty pekińskiej
spora marchewka
cebula
ok.łyżki soku z cytryny
sól,pieprz
2 łyżki gęstej śmietany
kapustę drobno poszatkować dodać startą na grubej tarce marchewkę i drobno posiekaną cebulę,doprawić solą,pieprzem,sokiem z cytryny i domieszać śmietanę.
dodane na fotoforum:
ewka67 2010-01-04
Oj tak,tak to coś dla mnie:)))
magdabo 2010-01-04
Bardzo smaczny obiadek !!!