38 dag mąki pszennej
25 dag margaryny
25 dag cukru pudru
4-5 jajek
70 dag dobrej marmolady
polewa czekoladowa do dekoracji
Miękką margarynę połączyć z mąką cukrem pudrem i całymi jajami, całość ucierać mikserem do uzyskania gładkiego ciasta . Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z grubą okrągłą nasadką i wyciskać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nieduże kółeczka.(Gdyby ciasto za bardzo się rozlewało należy do ciasta dodać jeszcze nieco mąki)Piec w temperaturze 180 ºC przez około 10 minut do uzyskania lekko złotego koloru.Po wystudzeniu sklejać krążki marmoladą wierzch ozdobić polewą czekoladową.
dodane na fotoforum:
lucilla 2020-12-18
bardzo ładnie podane !
adam24l 2020-12-18
Smacznego.
Miłego weekendu. Zapraszam do głosowania na top10 i Propozycje oraz do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.