Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
dodane na fotoforum:
solo11 2018-02-09
Czy Ty musisz tak kusić jak ja powinnam się odchudzać....? Serdecznie pozdrawiam i życzę miłego wieczoru!
zoltar 2018-02-09
I moje ulubione!
Ja kolejne pączki zrobię za rok :)
Dzięki za życzenia :)
Pozdrawiam:)
lucilla 2018-02-10
mam kap. kiszoną - dziękuję za podpowiedz dzisiaj zrobię !