Delikatny a la Bigos z cukinii.
2 cukinie
duża cebula
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 sosy myśliwskie
30 dag kiełbasy zwyczajnej
pieprz,papryka,maga,majeranek
łyżka tłuszczu
Cukinię obrać oczyścić z nasion,pokroić w drobną kostkę.Podlać pół szklanki wody,dusić aż cukinia zmięknie.Na łyżce tłuszczu poddusić posiekaną cebulę z pokrojoną kiełbasą.Dodać do cukinii,dodać też przecier i rozrobiony w szklance wody sos myśliwski.Chwilę razem gotować.Doprawić do smaku majerankiem pieprzem papryką i maga.
Najsmaczniejszy jest odgrzany drugiego dnia..
dodane na fotoforum:
jaworr 2015-05-25
W sezonie też gotuję... apetyczne danie, ślinka leci na ten widok..:))
Miłego wieczoru życzę..:))
abore76 2015-05-25
jak tylko urośnie mi na działce cukinia to zrobię taki bigosik.
magdabo 2015-05-27
lubię takie jedzonko ...
isia222 2015-05-28
mmm, pycha! ja z cukini najczęsciej robię lecho, ale taka wersja tez bardzo ciekawa