na 2 średnie foremki
75 dag mąki
6 jajek
16 dag margaryny
14 dag śmietany
20 dag cukru
25 dag miodu sztucznego
1 dag przyprawy do piernika
3 dag sody oczyszczonej
ok.450 ml.mleka
5 dag rodzynek
5-8 dag siekanych orzechów wł.
ok.30 dag marmolady owocowej
ok.25 dag polewy czekoladowej
Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami,stopniowo dodawać pozostałe składniki,letnie mleko a na końcu ubitą pianę z białek i bakalie.Ciasto przelać do foremek piec w 180-200 °C ok 40-50 min.
Po wystudzeniu pierniki posmarować cienką warstwą marmolady i oblać polewą,ozdobić siekanymi orzechami...
dodane na fotoforum:
beata3 2012-05-25
http://b.imagehost.org/0737/Obraz14.jpg
kot54 2012-05-25
uwielbiam zapach piernika....Twój apetyczny :))
ja dzisiaj Tort robię na jutro dla dzieci jak przyjdą...