Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
dodane na fotoforum:
lilia22 2010-12-30
Witam. Bardzo smakowicie wyglądają:) Życzę smacznego. Pozdrawiam.
kozy09 2010-12-30
Witam ,też dzisiaj będą pierogi tylko z jagodami .....cieplutkiego popołudnia...:):)
danka1 2010-12-30
PYSZNOŚCI
kot54 2010-12-30
Nie ma to jak pierogi........smacznego....:))
magdabo 2010-12-30
I u mnie często bywają ... mniam !