Główkę kapusty sparzyć zdjąć liście,pościnać grube nerwy...
2 szklanki ryżu ugotować na sypko,dodać 1 kg mielonego mięsa z łopatki,
dużą cebulę drobno posiekaną i zeszkloną na łyżce oleju,soli i pieprzu do smaku,farsz wymieszać i zawijać w wcześniej przygotowane liście kapusty.Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,posypać łyżką wegety i całość zalać szklanką wody...wstawić do pieca na 80 min...w 200 °C...w między czasie przewracam gołąbki na drugą stronę by ze wszystkich stron się ładnie przyrumieniły...Podawać z sosem np...pomidorowym lub grzybowym.
dodane na fotoforum:
aniajaw 2010-10-30
Pozdrawiam serdecznie i życzę pięknego weekendu oraz dużo radości i uśmiechu na twarzy.
marata 2010-10-30
Jak zapraszasz to się wpraszam, bo mój obiadek dopiero się gotuje :)
kot54 2010-10-30
Jejku jakie pyszności i sos pomidorowy, super......:))))
Pozdrawiam :)
bea01 2010-10-30
moje ulubione... mniam.
juliia 2010-10-31
mmm pychotka już jestem:))
danka1 2010-10-31
ale kusisz pysznościami