1/2kg pieczarek,
2 łyżki kaszy jaglanej
cebula,przyprawy
Pieczarki usmażyć z cebulką ,dodać kaszę,wymieszać dokładnie.
Podlać wodą i dusić 20 min ,woda powinna odparować i znowu leciutko podsmażyć.
Nałożyć farsz na placki naleśnikowe,zawinąć i smażyć na gorącym oleju,z jednej i z drugiej strony zarumienić( kilka minut.)
My lubimy bez panierki-chrupiące.
isia29 2015-08-29
pyszne...ja musze zrobic takie nalesniki faszerowane farszek takim jak do pierogow ruskich
rycho2 2015-08-29
kiedyś wypróbuję ten przepis, dzięki Basia :))
Zdzisiu witaj, moc serdecznych pozdrowień pozostawiamy w sobotni sierpniowy wieczór życząc już dobrej nocy a jutro pięknej niedzieli, Basia i Ryszard ♥☺ ♥☺
http://angelsms.pl/misiek/464825.html
pantoja 2015-08-31
Lubię takie papu. Uwielbiam wszystko co jest niezdrowe. Od 2-ch tygodni znowu na ostrej diecie, moja wątroba jest bardzo wredna i wybredna. Szkoda, że nie przydzielili mi takiej jak ma mój ślubny. Dostałam jakąś z przeceny i wybrakowaną a jedzonko pachnie, oj pachnie...:(