Przerobione,zapakowane i do piwnicy.

Przerobione,zapakowane i do piwnicy.

Przepis ewity68

Składniki:
4 kg ogórków - obrać i pokroić w plasterki
1 kg papryki - pokroić w kostkę
1/2 kg cebuli, pokroic w półplasterki
1 kg marchwi - zetrzeć na tarce na grubych oczkach
2 główki czosnku - zetrzeć na tarce lub przez praskę.

Zalewa:
1 szklanka oleju
1 szklanka cukru
1 szklanka octu
3 łyżki soli oraz pieprz mielony do smaku

Jak już wszystko mamy pokrojone i starte wsypuję do wielkiej miski , dodaję sól i pieprz i dokładnie mieszam. Następnie dodaję cukier, olej i ocet- wszystko dokładnie mieszam i zostawiam na około 2-3 godziny.
Po tym czasie wkładam do słoików wraz z sokiem który puścił z warzyw i pasteryzuje około 15 minut.

kenaj65

kenaj65 2015-07-29

Coś w moim guście :))

abore76

abore76 2015-07-29

super przepis.

maria10

maria10 2015-07-30

..... ciekawy przepis.... pozwoliłam sobie go odgapić..... pozdrawiam Zdzisiu bardzo gorąco i życzę dobrej nocy:))))

ewaiza

ewaiza 2015-07-30

lubie takie salatki

gepi12

gepi12 2015-07-30

SUPEROWA SPRAWA! SERCE GARGOWICZANKI... TO MI ODPOWIADA! JAK TYLKO ZDROWIE MI DOPISZE, SPRÓBUJĘ,ALE POMIEJSZĘ RECEPTĘ,DZIELĄC PRZEZ 4...DLA MNIE SAMOTNEJ STARCZY!

yoker

yoker 2015-07-30

POZDRAWIAM...
PIĘKNEGO DNIA ŻYCZĘ ..

halinag

halinag 2015-07-30

Pyszne:
re: Sławko one są łagodne jak postoją...pyszne:))

mjilkow

mjilkow 2015-07-30

Witaminki !

jadziax

jadziax 2015-07-30

Najlepiej smakują pora zimowa pozdrawiam zycze miłego dnia.

krycha2

krycha2 2015-07-30

Robiłam w zeszłym roku te sałatkę...pychota...

slawa1

slawa1 2015-07-30

Są tak apetyczne ,że już bym jadła,bez przegryzienia:)

pantoja

pantoja 2015-07-30

Radzę używać octu jabłkowego, zdrowszy od winnego lub spirytusowego...:)

bryza

bryza 2015-08-03

Super ,tez bym już jadła ha ha ha :)

dodaj komentarz

kolejne >