Przepis ewity68
Składniki:
4 kg ogórków - obrać i pokroić w plasterki
1 kg papryki - pokroić w kostkę
1/2 kg cebuli, pokroic w półplasterki
1 kg marchwi - zetrzeć na tarce na grubych oczkach
2 główki czosnku - zetrzeć na tarce lub przez praskę.
Zalewa:
1 szklanka oleju
1 szklanka cukru
1 szklanka octu
3 łyżki soli oraz pieprz mielony do smaku
Jak już wszystko mamy pokrojone i starte wsypuję do wielkiej miski , dodaję sól i pieprz i dokładnie mieszam. Następnie dodaję cukier, olej i ocet- wszystko dokładnie mieszam i zostawiam na około 2-3 godziny.
Po tym czasie wkładam do słoików wraz z sokiem który puścił z warzyw i pasteryzuje około 15 minut.
abore76 2015-07-29
super przepis.
maria10 2015-07-30
..... ciekawy przepis.... pozwoliłam sobie go odgapić..... pozdrawiam Zdzisiu bardzo gorąco i życzę dobrej nocy:))))
gepi12 2015-07-30
SUPEROWA SPRAWA! SERCE GARGOWICZANKI... TO MI ODPOWIADA! JAK TYLKO ZDROWIE MI DOPISZE, SPRÓBUJĘ,ALE POMIEJSZĘ RECEPTĘ,DZIELĄC PRZEZ 4...DLA MNIE SAMOTNEJ STARCZY!
mjilkow 2015-07-30
Witaminki !