niulka1 2011-08-04
nie drażnij lwa dziewczyno hahaha!!!!!!! - pikne ale nie wierzę,że prawdziwe haha! chociaż nasza Zdzisia może i wypatrzyła gdzieś??? hhihihi!
jurgen1 2011-08-04
Chodź późna to pora
i wszystko już śpi,
a ja z serca serdeczne
pozdrowienia śle Ci,
byś słodkie sny miała
i o mnie pamiętała...
*DOBRANOC*
bea01 2011-08-04
ale ładne! pozdrawiam i do zobaczenia za jakiś czas...
slawa1 2011-08-07
Opis
Miodzik w ustach-każdy grzybiarz wie co mam na myśli :)
S M A CZ N E G O :)
Składniki
* kurki surowe 1 kg
* sól 1 łyżka czubata
* cebula 1 duża
* woda 2 szklanki
* cukier 8 łyżek
* ocet 10 % 1 szklanka
* pieprz ziarnisty szczypta
* ziele angielskie 5 listków
Sposób przyrządzenia
Kurki czyścimy, obieramy i myjemy dokładnie z nadmiaru pisaku. Obgotowywać w wodzie (około 10 min) z łyżeczką soli, i cała cebulą, zbieramy piane - dokładnie odcedzamy.
W osobnym garnku przygotowujemy zalewę:
-woda 2 szklanki
-cukier
-sól łyżka czubata
-ziele angielskie
-cebulka pokrojona w paski
-ocet
-pieprz ziarnisty
Całość gotujemy ok 15 min.
W tym czasie obgotowane kurki układamy w słoiczkach do 2/3 słoiczka.
Zalewamy GORĄCĄ ZALEWĄ i zakręcamy.
Pasteryzujemy słoiki 15 min