lilaroza

lilaroza 2011-08-04

Piękne okazy !!!!!....miłej nocki :)

maria19

maria19 2011-08-04

Oooooooo jacie - piękne okazy!

kenaj65

kenaj65 2011-08-04

Echhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

niulka1

niulka1 2011-08-04

nie drażnij lwa dziewczyno hahaha!!!!!!! - pikne ale nie wierzę,że prawdziwe haha! chociaż nasza Zdzisia może i wypatrzyła gdzieś??? hhihihi!

jurgen1

jurgen1 2011-08-04

Chodź późna to pora
i wszystko już śpi,
a ja z serca serdeczne
pozdrowienia śle Ci,
byś słodkie sny miała
i o mnie pamiętała...
*DOBRANOC*

bea01

bea01 2011-08-04

ale ładne! pozdrawiam i do zobaczenia za jakiś czas...

wedwin6

wedwin6 2011-08-05

to sa prawdziwe okazy

jagna63

jagna63 2011-08-05

dzięki.....ale kiedy to będzie....:)

slawa1

slawa1 2011-08-07

Opis
Miodzik w ustach-każdy grzybiarz wie co mam na myśli :)
S M A CZ N E G O :)
Składniki

* kurki surowe 1 kg
* sól 1 łyżka czubata
* cebula 1 duża
* woda 2 szklanki
* cukier 8 łyżek
* ocet 10 % 1 szklanka
* pieprz ziarnisty szczypta
* ziele angielskie 5 listków

Sposób przyrządzenia
Kurki czyścimy, obieramy i myjemy dokładnie z nadmiaru pisaku. Obgotowywać w wodzie (około 10 min) z łyżeczką soli, i cała cebulą, zbieramy piane - dokładnie odcedzamy.

W osobnym garnku przygotowujemy zalewę:
-woda 2 szklanki
-cukier
-sól łyżka czubata
-ziele angielskie
-cebulka pokrojona w paski
-ocet
-pieprz ziarnisty

Całość gotujemy ok 15 min.
W tym czasie obgotowane kurki układamy w słoiczkach do 2/3 słoiczka.
Zalewamy GORĄCĄ ZALEWĄ i zakręcamy.
Pasteryzujemy słoiki 15 min

maria10

maria10 2011-08-07

....te również ...... najprawdziwsze i jadalne:)))))

stasia8

stasia8 2011-08-08

Niestety nie mam do nich szczęścia...

tebojan

tebojan 2011-08-08

http://youtu.be/6kfl9BouGWg

dodaj komentarz

kolejne >