Mięsko do smarowania

Mięsko do smarowania

MIĘSKO DO SMAROWANIA

Boczek i szynkę ( okolo 1 kg razem) 20 dag słoniny pokroic w dość dużą kostke i wytapiać starajac się żeby sie nie przyrumieniło po około 1-1,5 dodać cebule i czosnek pokrojony w kostkę oraz troszke pieprzu majeranku i vegety dalej smażyc pod przykryciem koło 15 mim
Nastepnie podlewać odrobiną wody i dusić pod przykryciem aż mięsko bedzie rozgotowane
po wystudzeniu mięso bedzie dało sie smarować , bedzie w tłuszczyku z galaretką . Dodałem do teg trochę soli peklowej , dla ładnego koloru mięsa .

groszki

groszki 2010-12-06

Przepis już jest w moim zeszycie.:) Dziękuję:)

reni1

reni1 2011-11-18

Nareszcie wiem...

dodaj komentarz

kolejne >