CIASTO
4 jajka
3/4 szklanki cukru
1 szklanki mąki pszennej
7 łyżek oliwy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
PTASIE MLECZKO
400 ml śmietanki kremówki
1 śnieżka
2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/3 szkl.goracej wody
DEKORACJA
polewa czekoladowa
wiórki kokosowe
dżem
CIASTO
Jaja z cukrem ubić . Pod koniec ubijania wlać olej, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Piec ok. 40 minut w temp.p. 180*C
PIANKA
Śmietankę ubić razem ze śnieżką, jak będzie dobrze ubita to powoli wlewamy przestudzoną żelatynę. Piankę możemy podzielić na dwie porcje i do drugiej dodać ew. esencję z rozpuszczalnej kawy.
Spodni krążek ciasta smarujemy cienko dżemem, wlewamy białą piankę, następnie kakaową , przykrywamy drugą częścią ciasta.
Polewamy polewą i posypujemy wiórkami.