Ozorek wołowy w sosie chrzanowym
* Ozór wołowy(przeważnie mają jakieś 1,2kg)
* 3 liście laurowe
* kilka ziaren ziela angielskiego
* mały słoiczek chrzanu
* 2 łyżki maki kukurydzianej
* woda
* sól
Opis przygotowania
Umyty ozór włożyć do garnka zalać wodą,wrzucić ziele angielskie i liście laurowe,dodać sól i gotować aż będzie miękki.Wyjąć z garnka i zdjąć skórę.Pokroić w plastry.Z wywaru w którym gotował się ozór odlać trochę do małego garnuszka.Dodać chrzan i chwilę podgotować.W małym kubku wymieszać mąkę kukurydzianą z wodą i gdy sos zacznie wrzeć zagęścić go mieszaniną. Podawać na ciepło z ziemniakami i surówką.Na dukanie bez dodatków lub tylko z warzywami.
*********************************
Posadziłam drzewko,podlej je proszę:)
https://rozanka.posadzdrzewo.pl
*********************************
flaga2 2010-03-20
Smacznego *-*
wgr51 2010-03-20
bardzo mnie interesuja Twoje przepisy....swietne.
kasiab 2010-03-20
Dziękuje..życzę .. miłego weekendu ......a przepis wykorzystam ..;-) zrobię...w .. galarecie...
kulka18 2010-03-20
……. .•* DZIEŃ DOBRY!
…. .•* ........ .•*¯¯*•.
….( ……. .•*,•*¯*×...)
….*•.¸_¸.•* ..*•.¸_¸.•*
_---***Przesyłam Ci promyczek radości
zawarty w słońca pięknie,
by z każdej chwili mogło płynąć
szczęście, przy którym serce
mięknie.............. | /
….-..-.,-***-,.-
….-..-.( °_° ),~.
Milutkiej soboty:))
ewka67 2010-03-20
Smaczny ozorek...i do tego ten sosik.....pychotka....))
misia51 2010-03-20
Milutkiego wieczorku wiosennego Ci życzę ....spokojnej nocki, przesyłam wiosenne buziaczki .......DOBRANOC..