Zraz wołowy
Duży płat mięsa wołowego(zrazowa lub gulaszowa)
Ogórek konserwowy
cebulka czerwona
2 średnie cebule białe
łyżeczka musztardy
filiżanka ciemnego sosu sojowego
bulion wołowy
Wykonanie:
Mięso lekko rozbić.Posmarować musztardą.Ogórka i czerwona cebulkę pokroić na ćwiartki,ułożyć na mięsie.Zawinąć zraza i związać sznurkiem(można kupić w sklepach z wyposażeniem kuchennym).Obsmażyć na patelni lub w piekarniku.Włożyć do garnka zalać bulionem lub przegotowana wodą i dodać sos sojowy.Gotować na wolnym ogniu.Cebule białe pokrioić w pół plasterki i dodac do garnka w trakcie gotowania.Długość gotowania zależy od mięsa.Gotowe mięso pokroić w plastry i podawać z sosem cebulowym i kluskami śląskimi i duszoną czerwona kapustą.
dodane na fotoforum:
beata1 2010-03-04
♥♥ Posyłam CI swój uśmiech
jak szybkiego gońca.
♥♥ By przyniósł Ci dzisiaj
promyczek gorącego słońca .
Pozdrowioneczka :):):)
ewka67 2010-03-04
Ale apetycznie wygląda....Miłego dnia...)))