Wspaniałe gołąbki mamusi

Wspaniałe gołąbki mamusi

Mama robi przepyszne gołąbki i nawet jeśli nie wyglądają jakoś super to zapewniam, że smakują wybornie!

1 biała kapusta
1-2 cała jaja
mięso mielone lub inny dodatek jaki się lubi
ryż
mąka tortowa, mąka ziemniaczana
keczup z kotlina łagodny
sól, pieprz

gotować w osolonej wodzie kapustę z wykrojonym głąbem odrywając od czasu do czasu liście

na farsz:
wymieszać ugotowany w połowie ryż z mięsem lub czymś innym, dodać jajo, sól, pieprz i można kucharka, dodać odrobinę każdej z mąk, żeby farsz się trzymał, wykładać farsz na kapustę od strony głąba i zawijać gołąbki, ułożyć w garnku ciasno, zalać wodą lub rosołem, wcisnąć sporo keczupu i gotować do miękkości ok. 2 godzin.