najzwyklajsze najsmaczniejsze

najzwyklajsze najsmaczniejsze

wracam do smaków dzieciństwa. Moja mam piekła ciasteczka ze skwarek. Są pyszne, kruche, moga leżeć nawet rok.
Mąka, cukier, jajka, łyżeczka proszku do pieczenia. zamiast margaryny mielimy skwarki po stopieniu słoniny na smalec. Gdy robi się swojski smalec to zawsze skwarki zostają.
Ja je wkładam wtedy do zamrażalnika i gdy mam ochotę na ciasteczka to wyciągam i mielę przez maszynkę do mięsa.
A że nudzić się nie lubię to właśnie dziś upiekłam.

maria57

maria57 2016-08-28

chyba jutro pójdę po słoninę

maria57

maria57 2016-08-28

jakbyś jeszcze proporcje dopisała pod zdjęciem....

maria10

maria10 2016-08-28

..... niesamowite..... nigdy takich nie jadłam.... po raz pierwszy o takich słyszę ..... co kraj to obyczaj..... jak to fajnie, że w garnku można się wymieniać wiadomościami, przepisami kuchennymi i innymi:)))))

olga84

olga84 2016-08-28

Uwielbiam twoje ciasteczka...nie wiem czemu ciepłych nigdy nie jadłam. ..??

jagoda8

jagoda8 2016-08-29

Święta racja:)

dodaj komentarz

kolejne >