Moje gotowanie – Grochówka
Pół kilo grochu w sklepie kupiłem
i na noc w wodzie go namoczyłem,
żona ziemniaki obrała i w kostkę pokroiła,
tak że dno garnka nimi zapełniła,
ja włoszczyznę mrożoną dorzuciłem
i groch na małym ogniu wstawiłem.
Aby grochówka dobry smak miała,
wędzonka też w garnku wylądowała.
O przyprawach oczywiście nie zapomniałem;
sól, chilli, pieprz, oraz majeranek do zupy dodałem.
Teraz gdy zupa jest już gotowa,
wypadałoby choć po talerzu spróbować.
Więc wszystkich Was zapraszam na jedzenie,
a po grochówce pewnie będzie …………..głośne pierdzenie.
Rawa Mazowiecka 17.03.2010
dodane na fotoforum:
nusia51 2010-03-19
Wiosna jest najpiękniejszą porą roku . Nowe życie ,nowe nadzieje . Pozdrawiam serdecznie wspaniałego Weekendu życze:)))