tajskie curry z wołowiną i dynią -Tuurma chciala przepis, to ma!

tajskie curry z wołowiną i dynią -Tuurma chciala przepis, to ma!

1.5 szkl. niesłodzonego mleka kokosowego
2 łyżki czerwonej pasty curry (ja dodałam połowę tego, pasta jest bardzo ostra)
0.75 kg wołowiny, pokrojonej w małe kawałki
1.5 szkl. rosołu z kury
1 mała dynia, obrana, pokrojona w małe kawałki (około 2 szkl.)
2 łyż. sosu rybnego (fish sauce), od biedy można dodać sosu sojowego
1 łyż. brązowego cukru

Zagotować mleko kokosowe mieszając na małym ogniu, gotować 2-3 min. Dodać pastę curry, rozprowadzić w mleku kokosowym, gotować 1 min. Dodać wołowinę, gotować 2 min. Dodać resztę składników i gotować na małym ogniu, aż wołowina i dynia będzie miękka (okolo 5-7 min.). Podawać z ryżem.