Szef kuchni serwuje,,

Szef kuchni serwuje,,

CARPACCIO
Carpaccio di manzo classico.

SKŁADNIKI:
*polędwica wołowa
*4 łyżki soku z cytryny
*oliwa z oliwek
*ser parmezan
*sól,świeżo zmielony pieprz
*oliwki,rukola,cytryna do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

1.Mięso umyć zimną wodą,osuszyć ręcznikiem papierowym,zawinąć w folię,lekko zmrozić w zamrażalniku.

2.Zmrożone mięso pokroić na cieniutkie plasterki ostrym nożem.Jak uznasz,że są za grube, można lekko rozwałkować wałkiem.

3.Plasterki ułożyć na posmarowanym oliwą talerzu,skropić cytryną i oliwą i zostawić w chłodnym miejscu do przemacerowania na 2 godziny.

4.Parmezan zetrzeć na cieniutkie plastry,położyć na polędwice,posypać pieprzem i solą. Podawać z dekoracją z cytryny,rukoli,oliwek.

dodane na fotoforum:

agatap6

agatap6 2010-10-31

pozdrawiam..życzę smacznej niedzieli...super

alisza

alisza 2010-10-31

super wygląda i tak samo smakuje zapewne:)pozdrawiam

kot54

kot54 2010-10-31

Ja chętnie się poczęstuję tak pysznym zestawem....super dobre...
Pozdrawiam.

mezza

mezza 2010-10-31

pycha:)
re:a zdjecie moze byc nie tak ale wazne,ze byly dobre.

ankam

ankam 2010-10-31

Wygląda smakowicie! Pozdrawiam:)

daania

daania 2010-10-31

Smakowicie wygląda:)
Pozdrawiam.

irys3

irys3 2010-10-31

Witam wieczorkiem...............życzę spokojnej nocy:)

anus77

anus77 2010-10-31

wow..jak tu smakowicie....
zapraszam serdecznie na kawusie ..pozdrawiam wieczorowa pora...

kris13

kris13 2010-10-31

O,to ja się na to piszę....;))

bryza

bryza 2010-11-04

Wspaniałe:) pozdrawiam :)

gosian

gosian 2010-11-07

hmmm,warto sie pokusic...to wyglada zajefajnie i podejrzewam ze tak smakuje..

whakata

whakata 2010-11-08

to też bym zjadł , mniam ....

alemark

alemark 2010-11-14

Polecam Twoj profil kazdemu co cierpi na brak apetytu...
Po obejrzeniu Twoich fotek, na pewno pozbedzie sie problemu i apetyt wroci natychmiast....

dodaj komentarz

kolejne >