CARPACCIO
Carpaccio di manzo classico.
SKŁADNIKI:
*polędwica wołowa
*4 łyżki soku z cytryny
*oliwa z oliwek
*ser parmezan
*sól,świeżo zmielony pieprz
*oliwki,rukola,cytryna do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
1.Mięso umyć zimną wodą,osuszyć ręcznikiem papierowym,zawinąć w folię,lekko zmrozić w zamrażalniku.
2.Zmrożone mięso pokroić na cieniutkie plasterki ostrym nożem.Jak uznasz,że są za grube, można lekko rozwałkować wałkiem.
3.Plasterki ułożyć na posmarowanym oliwą talerzu,skropić cytryną i oliwą i zostawić w chłodnym miejscu do przemacerowania na 2 godziny.
4.Parmezan zetrzeć na cieniutkie plastry,położyć na polędwice,posypać pieprzem i solą. Podawać z dekoracją z cytryny,rukoli,oliwek.
dodane na fotoforum:
agatap6 2010-10-31
pozdrawiam..życzę smacznej niedzieli...super
kot54 2010-10-31
Ja chętnie się poczęstuję tak pysznym zestawem....super dobre...
Pozdrawiam.
anus77 2010-10-31
wow..jak tu smakowicie....
zapraszam serdecznie na kawusie ..pozdrawiam wieczorowa pora...
alemark 2010-11-14
Polecam Twoj profil kazdemu co cierpi na brak apetytu...
Po obejrzeniu Twoich fotek, na pewno pozbedzie sie problemu i apetyt wroci natychmiast....