Vanille-Rhabarbertorte

Vanille-Rhabarbertorte

Czas na rabarbarowe wydziwy.
Mam dziś doła i chyba ciasto mi nie pomoże ,ale podzielę się z Wami pomysłem.

Przepis z czasopisma "Wochenblatt".

Ciasto kruche:
250 g mąki
125 g masła
100 g cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 jajo
Zagnieść i odłożyć do lodówki na 30 min.
Wyłożyć dno i boli formy, ponakłuwać widelcem i podpiec 15-20 min w tem.175*C

Na podpieczony spód wyłożyć 600 g pokrojonego rabarbaru wymieszanego ze 150 g cukru.Piec jeszcze 25 min (ja piekłam ponad godzinę).

Krem:
0,5 l mleka+50 g cukru-ugotować budyń. Do gorącego dodać 4 listki żelatyny i dobrze wymieszać.
250 g kremówki ubić na sztywno i dodać do zimnego budyniu.Wymieszać i wyłozyc na zimne ciasto.
Posypać krokantem. U mnie prażone migdały.

Smaczne,nie za słodkie.

milek4

milek4 2017-05-08

Uwielbiam ciasta z rabarbarem wygląda bardzo… ochoczo;)

ewjo66

ewjo66 2017-05-08

pięknie podane :-)

halka

halka 2017-05-08

Fajnie wygląda i na pewno jest smaczne;pozdrawiam.

oriola

oriola 2017-05-08

FAJNY PRZEPIS NA PEWNO WYKORZYSTAM.

babinka

babinka 2017-05-08

Można? - bo babinka głodna ..........

basia04

basia04 2017-05-08

na pewno pyszny...wygląda smakowicie:)
pozdrawiam Dorotko:)

magdam7

magdam7 2017-05-08

Mmmm . Pyszne wyszło,nie muszę próbować ,widzę.

basia04

basia04 2017-05-08

re:dziękuję:))

sherif

sherif 2017-05-08

;-]

oya04

oya04 2017-05-08

pysznosci :)
Migdaly to dobra decyzja :)

luka4s4

luka4s4 2017-05-08

piekne

cortina

cortina 2017-05-08

Mniam.... :)

press54

press54 2017-05-08

Kto czeka to- sama wiesz ;-)
Jakie to jest nie za słodkie?

lanta21

lanta21 2017-06-07

pycha

dodaj komentarz

kolejne >