Robiłam kiedyś na samej śmietanie,dziś w innej wersji:
Ciemny biszkopt z 4 jaj (na dużą blachę proponuję z 6)
Krem miętowy:
-400 ml wody
-200 g cukierków miętowych
Zagotować,mieszać do rozpuszczenia się cukierków.
W 100 ml wody rozrobić budyń śmietankowy na 3/4 litra i dodać do masy miętowej. Czasami nie próbujcie robić budyniu na mleku-w połączeniu z cukierkami zważy się.
Zimny budyń utrzeć z masłem i przełożyć biszkopt. Na drugi blat wylać ubitą śmietanę połączoną z rozpuszczoną w szklance wody galaretką agrestową.Na wierzch potarta czekolada-tu płatki czekoladowe.
Miało być inaczej-biszkopt,krem miętowy,herbatniki,śmietana...tylko herbatniki dostały nóg...
Latem zrobię na bardziej naturalnych składnikach,czyli z własnej mięty,bo tu czysta chemia,ale synowi bardzo smakuje:)))
Miłej niedzieli życzę:)
sherif 2017-03-26
Ależ to wygląda smacznie ,
jeść nie skończysz,
kiedy zaczniesz ;-]
paniusi 2017-03-26
Fajnie , ze wpadłaś odwiedzić nas. Ciacho baardzo apetyczne, dobrze ze za szkłem hihihi.
I synowi smakuje (!)
WIOSNA MNIE USKRZYDLA :)
ZYCIE JEST PIEKNE !!
Najlepszego czasu na teraz , bo warto oddychać pełna piersią i w plener, jesli można.
milek4 2017-03-26
Mmm to będzie z pewnością smaczna nedela, a i rose w tle nie zabrakło;)
Na zdrowie ze smakiem Pozdrawiam!:)
fantazi 2017-03-27
Wygląda apetycznie i na pewno takie właśnie jest :)
Pozdrawiam serdecznie
w nowym tygodniu samych pozytywów życząc :)))