Witajcie!

Witajcie!

Tu był następny \"przystanek\" naszego wyjazdu .https://www.chlebowachata.pl/#cookieagree .Polecam ,warto było tam spędzić nawet kilka godzin. Piekliśmy podpłomyki. Masłem domowej produkcji smarowane smakowały tak samo jak w dzieciństwie .Kawa zbożowa z mlekiem także miała \"tamten\" smak.Do tego pani oprowadzająca z humorem opowiadała jak to jest \"od ziarenka do bochenka\" .

agapal

agapal 2016-05-21

Dużo słoneczka na cały weekend życzę :)

jaska15

jaska15 2016-05-21

swietnie Marto..a to piekne chwile!

kedil

kedil 2016-05-21

Dawniej , ale nie tak dawno :)))))))) / buuuuuuuu bo ja pamiętam /

kaa4224

kaa4224 2016-05-21

Witaj Martusiu-znam smak takiego masła bo kiedyś sam je robiłem
w takiej maselnicy.Zupełnie miało inny smak niż te z marketów.
Podpłomyki na blasze to rarytas tamtych czasów.Jeśli się chciało zmienić woń w izbie rzucało się kilka zielonych szpilek jałowca na blachę -co to za wspaniała woń. Było...było tak onegdaj.
Pozdrawiam cieplutko.

isia222

isia222 2016-05-21

fajnie, że to jeszcze działa i zwiedzanie razem z smakami było

oldham

oldham 2016-05-21

Piękne miejsce...to jak wspomnienie beztroskiego dzieciństwa :)

halka

halka 2016-05-21

Chętnie bym tu zawitała aby przypomnieć sobie "tamte" smaki.

styna48

styna48 2016-05-21

Czyli pobyt w chlebowej chacie udany bardzo.

eewaa55

eewaa55 2016-05-22

ciekawe klimaty podpłomyków nigdy nie jadłam:)))

basiaw

basiaw 2016-05-23

No to jadłaś same pyszności!:)
Pamiętam to z dzieciństwa u Babci, były podpłomyki i masło prosto od krowy, pycha!
Ale patrzę na to zdjęcie i myślę sobie, że tak bym już nie chciała mieszkać.

(komentarze wyłączone)