Ptysie z kawowym kremem.

Ptysie z kawowym kremem.

Oto składniki kremu:
3 łyżeczki kawy
4 żoltka
30dag.masla
2 łyżki płaskie mąki ziemniaczanej
2 łyżki płaskie mąki pszennej
3 łyżki cukru pudru(lubicie słodkie masy dajcie więcej cukru)
1 łyżka spirytusu.
Kawę zalewamy 0.5l gorącej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Do miski wsypujemy mąki, dodajemy żółtka. Przez gęste siteczko cedzimy napar z kawy i wlewamy do miski z mąka i żółtkami. Mieszamy, przelewamy do garnka i na małym palniku cały czas mieszając ugotować budyń. Wystudzic. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puch, dodajemy po 1 łyżce kremu kawowego. Na końcu spirytus. I mamy gotowa pyszna masę. Smacznego.